Home arrow Over ons
Rudi Ceric...
Het gezicht van Head Engineering b.v.


Rudi CericZelfstandig adviesbureau
Head Engineering werd eind 2003 opgericht door ir. F. Rudi Ceric (1968). Hij gaat van start als gedetacheerde bij de gemeente Arnhem. Daar begeleidt hij een groot aantal afkoppelprojecten. Ook is hij betrokken bij andere rioleringprojecten (relining, persleidingen). Naast het detacheringwerk voert Rudi Ceric een groot aantal kleine en grotere projecten uit. Voorbeelden zijn het opstellen van een waterhuishoudkundigplan en rioleringsplan in Wageningen (in opdracht van Copier  adviesbureau) en het ontwerp van de riolering in de nieuwe woonwijk Poort van Wormer in de gemeente Wormerland (in opdracht van aannemingsmaatschappij Floris).
Kijk op referenties voor meer uitgevoerde projecten.

Opleiding
Zijn studie werktuigbouwkunde, richting mechanische constructies is op het eerste oog misschien niet de meest logische in dit vakgebied. Toch blijkt het veel voordelen op te leveren. Zo kan Rudi Ceric bogen op een gedegen kennis van hydraulica om persleidingen en vrijverval stelsels door te rekenen. Voor de statische berekeningen van de betonnen en kunststof buizen, relining kousen en overige ondergrondse leidingsystemen komt de kennis mechanica regelmatig van pas. Met de toename van reliningprojecten komt dat steeds vaker voor.
In 2002 volgt Rudi Ceric de Basisopleiding riolering om de praktijkkennis die hij bij Arcadis opdoet te ondersteunen.
Om zijn theoretische kennis verder te verdiepen doet hij de vervolgcursus op basisopleiding Riolering “Vloeistof Mechanica” (diploma behaald in 2007).